Alltid 100% förnybar energi!

Rörligt förnybart

Med elavtalet Rörligt förnybart följer du elprisets upp- och nedgångar, månad för månad. Du betalar ett snittpris per förbrukad kilowattimme baserat på månadens elpris i det elområde du tillhör. Ett rörligt elavtal passar dig som alltid vill ha lägsta möjliga pris över tid men som kan hantera olika kostnader från månad till månad.

100% förnybar energi
Pressade priser
Kundservice i världsklass

Hur fungerar elpriset?

Nord Pool är nordens gemensamma elbörs. Den består av en spothandel och en terminshandel. Spotpris betyder dagligt pris och sätts utifrån tillgång och efterfrågan, en dag i förväg. Priset ändras timme för timme men i Sverige handlas den mesta elen på ett genomsnittspris för hela månaden. Fastprisavtal köps utifrån standardiserade kontrakt – terminer – där man har rätt att köpa eller sälja en viss mängd energi över en viss period till ett visst pris.

Men det är mycket som påverkar förstås: världsmarknadspriset på olja, dollarkursen, politiska beslut och ja, väder och vind, såklart.

Historiskt elpris

+

Hur mycket varierar ett rörligt elpris?

Man kan aldrig vara säker på hur mycket ett rörligt elpris kommer att variera månad för månad. Därför bör du alltid ha utrymme för svängningar i din ekonomiska kalkyl när du väljer elavtal. Generellt sett brukar det rörliga elpriset vara lägre under sommaren och högre under vintern, dock har vi under senare år även sett exempel på det motsatta. Under den kallare årsperioden tenderar vi däremot att förbruka mer energi vilket gör att den slutliga elkostnaden ofta blir högre under vintern.


+

Hur lång uppsägningstid är det på ett rörligt elavtal?

Alla våra privatkunder med rörligt elavtal har ingen bindningstid och en månads uppsägningstid.

När du tecknar ett elavtal med oss har du även 14 dagars ångerrätt.


+

Kan jag följa mitt elavtal i appen?

Med vår användarvänliga app får du en omfattande överblick över din energianvändning och ditt elavtal. Genom appen får du kostnadsprognoser och smarta tips som hjälper dig att spara både pengar och energi. Du får även en översikt över din klimatpåverkan, vilket gör det enkelt för dig att göra mer miljömedvetna val.


Våra andra avtal

100% förnybar energi!

100%förnybarenergi!
Agreement icon

Fast elpris

För dig som vill ha kontroll över dina elkostnader och veta på förhand vad elen kostar.

100% förnybar energi!

100%förnybarenergi!
Agreement icon

Egen produktion - spotpris

För dig som har egen elproduktion, och vill ha marknadsmässig ersättning för energi du inte använder själv
Behöver du hjälp att välja? Chatta med oss eller ring 0771-456 150 så reder vi ut begreppen.

Rörlig el till inköpspris, ingen bindningstid