Badge Image

Framtiden blir ljusare med solceller på ditt tak!

Telinet erbjuder dig egna solceller på taket till ditt hus. Vi samarbetar med Otovo, som är en av Nordens ledande leverantörer. Du kommer att kunna producera egen el i minst 25 år framöver – och du kan även sälja elen du inte använder själv!

Solarpanels scroll image

Solceller - så funkar det.

På 1950-talet användes solceller i rymden till satelliter, och tekniken var väldigt dyr i början. Men på senare tid har intresset för egna solceller ökat för varje år. Tekniken har blivit avsevärt billigare och dessutom har den utvecklats för dina behov som husägare. När du köper solceller av Telinet erbjuder vi dig riktigt bra garantier tack vare att vi endast använder oss av marknadsledande produkter samt en certifieringsprocess som gör att du känner dig trygg hela vägen. Detta tillsammans med ett unikt erbjudande avseende elen du inte förbrukar själv (överskottet) gör solceller till en riktigt bra affär när du köper av Telinet!

Solarpanels separator image

Här kan du ta del hur andra husägare har upplevt att installera solceller. Kanske kan det göra dig ännu mer trygg i ditt val och övertygad om att solceller är rätt för dig!

Solarpanels separator image

FINANSIERING

Så mycket kan du spara med solceller.

El från solen har ett fast, lågt pris som inte varierar under året. När solcellerna producerar mycket el på sommaren sparar du pengar. De pengar du sparat använder du på vintern när solcellerna inte producerar lika mycket el.

Solcellerna kommer att producera el under flera decennier. Över tid kommer elpriset stiga, på grund av inflation, högre avgifter och investeringar i elnätet. Din egen solel kommer därför bli mer och mer lönsam jämfört med den vanliga elen du köper.

Liten

≈4800 kr/år

Stor

≈22 384 kr/år

Mellan

≈10 446 kr/år

Financing

Sälj din produktion!

Du kommer att kunna följa hur mycket av din solel som du själv använder. Den producerade el du själv inte behöver kommer Telinet att köpa av dig. Exakt hur mycket du säljer och till vilket pris kommer självklart att variera över tid. Första 12 månaderna betalar vi spotpris + 10 öre/kWh.

Staten subventionerar dina solceller.

Sedan januari 2021 finns ett grönt skatteavdrag om du installerar solceller på ditt hus. Avdraget är på 20 % av totalkostnaden för en installation, och du kan som mest få 50 000 kr i stöd.

Financing
Solarpanels separator image

KVALITET OCH TEKNIK

Dags att nörda ner sig.

Här kan du läsa mer om hur solceller fungerar och vilka olika alternativ som finns. Tillsammans med Otovo kan vi erbjuda dig tre olika typer solcellspaneler. Dessutom kan du läsa mer om varför du inte ska vänta med att installera solceller. Trevlig läsning!

LÄS MER HÄR
Solarpanels separator image

Allt du behöver veta om solceller!

More info
Vi löser allt det praktiska. Från framtagande av bästa avtal för dig till installation. Naturligtvis är du med och påverkar när installationens olika steg ska genomföras.
Solcellerna kommer producera el under flera decennier. Under tiden går elpriset troligen upp, både på grund av inflation, investeringar i elnätet och mer elhandel med andra länder. Solelen blir därför allt mer lönsam jämfört med annan handel på elnätet. Dessutom kan du sälja din överproduktion till oss.
De flesta hustak fungerar, men allra bäst är om taket har söderläge och cirka 35 graders lutning. Men även andra väderstreck och lutningar kan fungera. Man ska dock undvika att taket skyms av stora träd.
Solcellerna brukar vara på plats inom 4–8 veckor. Först bestämmer installatörerna tid för monteringen med dig och tekniker monterar panelerna under 1–2 dagar. En elektriker kopplar in anläggningen till husets elcentral och startar anläggningen. Ditt nätföretag monterar en ny elmätare och registrerar elen som du ska ha betalt för.
Panelerna är tillverkade av glas och halare än vanligt taktegel. Den snö som lägger sig på taket under vintern, kommer därför glida av när det blir lite varmare väder. Om det blir mycket snö på taket, kan du borsta bort den med en specialkvast. Men det är egentligen inte nödvändigt, eftersom solen snabbt smälter snön och ordnar med det själv..Snön kommer i vilket fall inte göra någon skillnad på din årsproduktion (möjligen 1-2 procent vid enorma snömängder).
Takläggare tar ner dina paneler innan de börjar och sätter tillbaka dem efteråt. Det tar inte lång tid. Men ska du byta tak inom närmsta året kan det ändå vara värt at göra det först, Innan du installerar panelerna.
Vi använder oss av solpaneler utvecklade av ledande producenter på marknaden. Otovs paneler, som vi erbjuder finns i tre utföranden för att passa dina behov. Standard, Premium, Performance.
Solarpanels separator image

Solceller – bra för både plånbok och miljö.

Allt talar för att vi kommer att använda allt mer el på jorden – allt annat vore konstigt. Och då är egna solceller på taket ett bra alternativ för att både spara pengar och hjälpa kommande generationer. Med solceller på taket ser du till att öka andelen förnybar energi i elnätet. Dessutom höjer solcellerna värdet på ditt hus – driftkostnaderna sänks rejält.